Houten transportkist voor de 70mm zonnekijker

De afgelopen 2 avonden heb ik een transportkist voor mijn 70mm h-alpha telescoop in elkaar getimmerd/gelijmd van 12mm en 5mm populierenmultiplex, een beetje naar Polarex-model. De telescoop rust op 2 dwarsplanken met uitzaagde halve cirkels, bekleed met vilt. De middelste dwarsplank draagt niet maar is meer voor de stevigheid van de kist. De bovenste- en onderste helft zijn even hoog zodat de opengeklapte kist helemaal vlak ligt en niet gaat kantelen/schommelen. Er is ruimte voor een verduisteringsdoek, tekenspulletjes en enkele oculairen (daar moet ik nog wel houdertjes voor maken). De kist is gebeitst met Gamma eigen merk “antiek grenen” op waterbasis, wat het dicht bij mijn Polarex kist komt. En het droogt lekker snel, zodat ik de kist dezelfde avond nog in elkaar kon zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *