Zaterdag 18 mei a.s. “Zonnekijkers op de Worp”

Kom op zaterdag 18 mei naar het Worpplantsoen in Deventer voor alweer de derde editie van “Zonnekijkers op de Worp”! Zie echte protuberansen of zonnevlammen in het rode licht van waterstof en bekijk zwarte zonnevlekken via gefilterd wit licht of via de oeroude projectiemethode. Ik zal zelf mijn telescopen (75mm Polarex voor witlicht en een 70mm PST mod voor h-alpha) rond 12.00 uur opstellen. De exacte locatie is hetzelfde als bij de vorige edities: bij het opstappunt voor het veerpontje, pal naast het Ijsselhotel in Deventer.

Meer info: http://www.facebook.com/events/266137336856830/

Alles natuurlijk onder voorbehoud van zonnig weer!

P.S. Iedereen die in het bezit is van een telescoop geschikt voor zonnewaarnemingen nodig ik hierbij van harte uit om de kijker mee te nemen en het publiek kennis te laten maken met deze vorm van astronomie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *