Poef!

Een mooie dag om naar de Zon te kijken! Om 13:40 uur zette ik de nieuwe Solarex buiten om te kijken of er nog wat gaande was op het oppervlak. Nou, dat kon je wel zeggen! Een felle vlam uit de noordoostrand van de Zon die al na een minuut beweging liet zien. Alsof iemand even een enorme hobbybrander op standje tien zette en tien minuten later weer dichtdraaide. Want na tien minuten was de felle vlam al weer compleet verdwenen. Ik heb er in alle haast nog snel een schetsje van kunnen maken. Als toetje verscheen er bovendien om 15:45 uur nog een heldere witte flare in het actieve gebied AR1739. Ook die was een kwartier later weer uitgedoofd. Twee mooie niet alledaagse verschijnselen op de Zon op één middag, en nog mooi weer ook. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *