Foto’s: nauwe samenstand Venus en Jupiter 2014

venjup2Voor de verandering eens een foto in plaats van een tekening. Op de vroege ochtend van 18 augustus stonden de planeten Venus en Jupiter zeer dicht bij elkaar. Niet in werkelijkheid natuurlijk, maar omdat ze vanaf de Aarde gezien bijna precies in elkaars verlengde stonden. Op weg naar mijn werk was de samenstand erg goed te zien boven Deventer. Ik heb er vanaf een parkeerplaats enkele foto’s van genomen. De linker planeet is Venus, de rechter is Jupiter. Om een idee te krijgen van hoe nauw deze samenstand was: de onderlinge afstand was slechts 12 boogminuten, ongeveer een halve maandiameter – vrij zeldzaam! Meer foto’s na de “lees verder”.venjup1venjup3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *