Aankondiging: Zonnekijkers op de Worp – 13 sept. 2014

zonnekijkersopdeworp_affichekleinIn samenwerking met het SteenWorp Festival organiseer ik op zaterdag 13 september a.s. een nieuwe editie van “Zonnekijkers op de Worp” in Deventer, alwaar het publiek gratis door verschillende typen zonnetelescopen kan kijken om kennis te maken met onze mooie hobby. Het thema van het festival is dit jaar ‘Grensverleggend’, dus daar past Zonnekijkers op de Worp wel goed bij!
Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen door verschillende types zonnetelescopen (wat ook handig kan zijn als je overweegt om zelf een dergelijk instrument aan te schaffen)! Nog mooier zou het zijn wanneer zonneaanbidders hun eigen zonnekijker meenemen om het publiek er door te laten kijken. Kijkers die sowieso staan opgesteld zijn een equatoriale 75mm Polarex (witlicht) en een tot h-alpha-kijker omgebouwde 60mm Polarex (de Solarex), dus misschien ook leuk voor de liefhebbers van klassiekers.

Laat je niet afschrikken door het woord “festival”. Het is een relatief kleinschalig wijkevenement en het zonnekijk-pleintje bevindt zich op redelijke afstand van de rest van het gebeuren. Iedereen is natuurlijk zuinig op zn spullen, en daarom kan ik me voorstellen dat een rustig plekje wel zo prettig is.

Belangrijk: er is geen netstroom aanwezig!

De waarneemstek is een klein rond verhard pleintje aan de oever van de Ijssel, precies tegenover het oude centrum. De kans is groot dat de grote parkeerplaats die dag vol zal staan maar het plekje blijft bereikbaar met de auto, zodat in- en uitladen geen probleem hoeft te zijn. De exacte locatie is hier:

https://www.google.nl/maps/@52.249647,6.151557,3a,75y,40.32h,80.64t/data=!3m4!1e1!3m2!1siAabRpWq3J3LnZpGi_InSQ!2e0

Wie doet er mee?

Disclaimer: opstellen van eigen apparatuur is volledig op eigen risico en uiteraard is alles onder voorbehoud van zonnig weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *