Snelle h-Alpha schets van de Zon

Schets_Zon_20150322_SolarexOp 22 maart even lekker in de tuin in het zonnetje gezeten, achter de Solarex. Prima weertje, lekker met zonder jas! Qua protuberansen was er niet zo veel te zien, maar de Zon hing werkelijk vol met filamenten. Ik heb een kwart van de Zon getekend (de noordoost-zijde) met een wit pastelpotlood op zwart papier. Het oranje kleurtje is later toegevoegd met Photoshop.

One thought on “Snelle h-Alpha schets van de Zon

 1. Peter E.

  Hoi Roel,

  Ik bewonder het vangen van deze schitterende schepping.
  Zelf heb ik een fotocamera waar ik de zon voor pakweg 1/4 vol in beeld krijg.
  Ik ben nu op zoek naar een H-Alpha filter voor deze camera.
  (Nikon Coolpix P900)

  Kun jij me vertellen waar ik deze het beste kan kopen en waar ik op letten moet om met name dit soort foto’s mee te kunnen maken.
  Ik zou je dankbaar zijn,

  Met vriendelijk groeten,

  Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *