Opnieuw komeet Neowise vanuit Twello gefotografeerd

Zojuist samen met zoon (11) en waarneemmaatje Steven naar een plek met vrij uitzicht in de buurt gereden om de heldere komeet C/2020 F3 (NEOWISE) te bekijken en te fotograferen. We waren er rond 03:00u, en hij was echt prachtig! Door de telescoop een enorm heldere puntvormige kern, een lange gevorkte stofstaart, en details die doen denken aan de boeggolf van een schip. Vanavond absoluut weer op pad, want dit smaakt naar meer!

Komeet C/2020 F3 (NEOWISE), Twello, 11 juli 2020, 03:15u, 102mm f/5 achromaat
Komeet C/2020 F3 (NEOWISE), Twello, 11 juli 2020, 03:25u, 102mm f/5 achromaat

Foto’s gemaakt door een 10cm achromaat refractor op een Polarex EQ-montering. De tweede is korter belicht en gecropt om de structuren rondom de kern wat beter te zien. Alles op de foto was ook visueel prima zichtbaar!

2 thoughts on “Opnieuw komeet Neowise vanuit Twello gefotografeerd

  1. Harro Treur

    Sodeju! Wat een prachtige foto’s zijn dat geworden. Echt een spektakelstuk deze komeet. Wat een lange en brede staart !
    Mooi ook dat je zoveel achtergrondsterren erbij hebt vastgelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *