Opkomende Volle Maan in de schemering

Volle Maan, 24 juli 2010, 21.10 uur. Pastelkrijtjes op blauw karton. Opklikken voor grotere versie.

Vanavond net na 21.00, op weg van mijn werk naar huis, zag ik boven de oostelijke horizon de Volle Maan opkomen. De lucht was nog blauw omdat de zon precies aan de tegenoverliggende kant nog maar net onder was. Door de lage stand boven de horizon leek hij gigantisch!

Het was zo’n mooi gezicht dat ik direct na thuiskomst een stuk blauw karton uit de prullenbak trok (echt waar!) en de pastelkrijtjes uit de kast haalde. Ik heb heel snel een tekeningetje gemaakt van wat ik me nog van het beeld kon herinneren. De bomenrij op de horizon, de melkwitte lucht erboven die langzaam overliep in het blauw en de het licht van de Maan dat net door de witte heiigheid heen prikte. Na een kwartiertje was dit het resultaat. De originele tekening is ongeveer 15×20 cm. Er zitten wat kreukels in het papier, maar ik had even niks anders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *