Krater Hercules door de Celestron C8

Het was een zonovergoten dag gisteren. Bijna de hele dag was de lucht strakblauw. De Maan zou die avond boven de horizon staan, dus een donkere locatie opzoeken voor deepsky-waarnemingen zou niet zoveel zin hebben. Voor de Maan is de tuin gewoon een prima plek! Aan het eind van de middag stond de Celestron C8 dus al in de tuin om af te koelen. De Maan stond niet zo hoog rond de tijd dat ik de de schets maakte (19.30), niet hoger dat 30 graden. De krater Hercules was één van de opvallendste structuren op de Maan en die heb dan ook geschetst. Ik heb de tekening gemaakt met een grijs potlood, een zwarte stift en wit pastelpotlood op een lichtgrijs stuk papier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *