Enorme hagelstenen in mijn achtertuin!

Iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden, maar vandaag is er dan eindelijk iets gebeurd waar ik al mijn hele leven op wacht: gigantische hagelstenen in mijn tuin! Ik heb nooit eerder die mazzel gehad, maar vanmiddag rond 12.45 uur werd het opeens verschikkelijk donker in Deventer en hoorde ik zware tikken op het dak. Toen ik naar buiten keek zag ik grind regenen! Wat een spektakel! Totale wazn! Duiveneieren zo groot als hagelstenen!
Snel naar buiten om een paar exemplaren veilig te stellen (auw!), een foto te maken en in de vriezer te leggen. Eentje had merkwaardige uitstulpingen. Je kan goed zien dat het samengeklonterde kleinere hagelstenen zijn geweest. Man, ik ben zo blij als een kind! Ruig weer is het mooiste wat er is! Mijn dag kan niet meer stuk!

Update: mijn foto van de hagelstenen was te zien tijdens het weerpraatje van Peter Timofeeff:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *