“Zonnekijkers op de Worp” groot succes!

Op 20 augustus heb ik bij het Worpplantsoen in Deventer een speciale zonnekijkmiddag georganiseerd. Samen met verschillende andere zonnetelescoop-bezitters heb ik het publiek laten kennismaken met onze hobby. Het was een enorm succes! Zo vlak bij het opstappunt van het pontje naar het centrum van Deventer zijn er genoeg voorbijgangers die wel even een kijkje willen komen nemen. Het weer was super en gelukkig waren er ook nog een paar leuke vlammetjes te zien. Geen enorme exemplaren, maar er was genoeg activiteit om de mensen verschillende structuren te laten zien. Rond half vier was er zelfs nog een aarzelende flare van een actief gebied zichtbaar!
Het was 80% van de tijd helder en er hebben zo veel mensen door mijn zonnekijker gekeken dat ik de tel kwijt ben. Leuke reacties! Van een beleefd “oh, leuk ja” (lees: “pff saai”) tot totale extase. Sommigen liepen na één blik verder, anderen bleven langer dan een uur(!) van de ene naar de andere kijker lopen. Op een bepaald moment stonden er op het kleine ronde pleintje zeker twintig man om onze kijkers. Wat een succes, en wat mij betreft smaakt dit naar meer!

One thought on ““Zonnekijkers op de Worp” groot succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *